Tunnelmaa kuviin osa II

Toukokuun ensimmäisenä todella lämpimänä iltana (8.5.), noin tunti ennen auringonlaskua tein tytön kanssa pienen kuvausretken tällä kertaa lähimetsään. Halusin nähdä linssin läpi, että onko meidän metsätiessämme kuvauksellisuutta riittämiin. Lämmin auringonvalo osui tielle kauniin viistosti ja tyttö oli aidosti innoissaan näkemistään “luonnon ihmeistä”. Vastaamme tuli “Kiviä!!”, “Käpyjä!!”, “Olava!!” – ja peräti “Länis!!” Jänis tosin juoksi pikemminkin meitä karkuun kuin meidän suuntaamme.

Otin kuvia reilusti vastavaloon ja myös muutama jännittävä oksien läpi siivilöitynyt sivuvalo tuli taltioitua. Monissa vastavalokuvissa (joissa oli linssiheijastumiakin) kontrastihävikki oli sietämätöntä ja joissain miedommissa vastavalo toimi paremmin. Jälleen tuli myös todistettua, että Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM:n tarkennus vastavaloon on melkoisen surkeaa (joko tarkentaa aivan pieleen tai sitten sahaa pysähtymättä mihinkään). Muilta osin se on toki kelpo linssi, eikä tule heti mieleen parempaa lasia, johon vaihtaa.

Suosikiksini nousi aivan kuvaussession ensimmäinen otos, jossa tyttö sovitti isoa hattua. Hattu toimi myös suojaavana tekijänä ajoittain tyttöä pelottaneelta metsältä – mutta se olikin Taikahattu.. Ilman kuvankäsittelyä otos näyttää toki hyvin vaatimattomalta, vai mitä mieltä olet?

Tässä originaalin (RAW nollasäädöin) lisäksi kaksi voimakkaasti sävykäsiteltyä versiota, ‘vintage’ ja ‘fairytale’ (ISO 200, 130mm, f2.8, 1/100):

tunnelmaa_kuviin_pt2

 

{ PR }

Share Button