Tervetuloa uusille sivuilleni!

kuihtunut_ruusu_vintage

PICTOR2.0: Mustapohjainen, vähäeleinen, siisti ja toimiva, mutta vanhanaikainen ja jäykkä kotisivu on nyt historiaa. Sain tarpeekseni postimerkin kokoisista ja hankalasti päivitettävistä kuvista flash-galleriassa ja tässä on tulos.

Gallerioiden kuvat ovat siis nyt aiempaa näyttävämmän kokoisia (myös tiedostokooltaan suurempia, mikä voi haitata selailua hitailla yhteyksillä, pahoittelen) ja kuviin pääsee helposti “kiinni” selaamalla joko vertikaalisesti tai horisontaalisesti, myös kosketusnäyttöä liu’uttamalla. Galleriat vaihtuvat ylös-alas – suunnassa ja kuvista toiseen siirrytään sivusuunnissa. Kuvat vaihtuvat hiirellä kuvaa (tai nuolta) klikaten, rullaa pyörittäen tai mikä omasta mielestäni on kätevää myös swiippaamalla “tarrakädellä”. Mobiiliselailu ei valitettavasti vielä toimi 100%:sti, koetamme löytää jotain ratkaisua tuon kännykkäkäytön ongelmiin…

WordPress-alusta mahdollistaa sivuston sisällön vaivattoman päivittämisen, joten kuvasisällöt elävät gallerioiden sisällä. Kuvagallerioihin tulee lisää kuvia/sisällöt muuttuvat, kun vain äitiyslomaltani ehdin tuottamaan uutta matskua, tarkoitus on kuitenkin pitää kuvamäärät kurissa. Luulisin, että 15-20 kuvaa per galleria on hyvä määrä. Voi olla, että ylimmäksi galleriaksi tulee vielä “Uusimmat kuvat” tai viikon/kuukauden kuva, tätä harkitsen vakavasti.


Niin ja tämä BLOGIpuoli…. Tästä postauksesta siis alkaa bloggausurani. Alkukankeutta on selvästi havaittavissa, mutta eiköhän se tästä. Olen luottavaisin mielin: olen addiktoitunut FB:kiin, miksen siis myös bloggaukseen! *gulp*

Olen tässä miettinyt, että Miten ja Mistä blogata? Arvatenkin valokuvauksesta ja valokuvista. Tulen näin aluksi kirjoittamaan lyhyitä kuvien sävyttämiä juttuja kuvausten takaa tyyliin ”making of” ja tarkoitus on jossain vaiheessa myös avata hiukan kuvankäsittelyn saloja tyyliin ”ennen” ja ”jälkeen”. Palaan pian asiaan!
{ PR }

Share Button